Tietosuojaseloste Lemonaid Android- ja iOS-sovelluksille

Voimaantulopäivä: 29.8.2023

1. Johdanto

Tämä tietosuojaseloste kuvaa, millaisia tietoja Tilitoimisto Lemon Tree Oy:n kehittämä Lemonaid sovellus (myöhemmin “Sovellus”) kerää, miten tietoja käytetään ja mitä vaihtoehtoja sinulla on tietojesi suhteen.

2. Tietojen kerääminen

Sovellus kerää kirjanpitoon liittyviä tietoja, jotka sisältävät mm. laitteen kameralla kuvattua aineistoa sekä aineistoa, joka on tallennettu laitteeseesi tai tietoa, jonka kirjoitat itse. Lisäksi keräämme teknisiä tietoja laitteesta, Sovelluksesta ja Sovelluksen käytöstä.

3. Kerättyjen tietojen käyttö

Sovelluksen keräämiä tietoja käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

 • Kirjanpitopalvelun tuottaminen: Tietoja käytetään kirjanpitopalvelun tuottamiseen.
 • Sovelluksen toimivuus: Kerätyt tiedot mahdollistavat Sovelluksen keskeisten toimintojen tarjoamisen.
 • Personointi: Voimme käyttää kerättyjä tietoja personoidaksemme kokemuksesi Sovelluksessa.
 • Palvelujen parantaminen: Tiedot auttavat meitä analysoimaan käyttäjien käyttäytymistä ja mieltymyksiä, mikä mahdollistaa Sovelluksen ominaisuuksien ja suorituskyvyn parantamisen.
 • Asiakastuki: Mikäli tarvitset asiakastukea, kerättyjä tietoja voidaan käyttää ongelmien vianmääritykseen ja avun tarjoamiseen.
4. Tietojen turvallisuus

Suhtaudumme tietojesi turvallisuuteen vakavasti. Toteutamme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä suojellaksemme kerättyjä tietoja luvattomalta pääsyltä, käytöltä, paljastamiselta, muuttamiselta tai tuhoamiselta.

5. Tietojen jakaminen

Emme jaa tietojasi kolmansille osapuolille paitsi seuraavissa tapauksissa:

 • Suostumuksellasi: Mikäli annat nimenomaisen suostumuksen, voimme jakaa tietojasi kolmansien osapuolien kanssa kanssasi etukäteen sovittuihin tarkoituksiin.
 • Palveluntarjoajat: Saatamme käyttää kolmansien osapuolien palveluntarjoajia apuna Sovelluksen ja kirjanpitopalvelun tarjoamisessa ja parantamisessa. Nämä palveluntarjoajat ovat sitoutuneet luottamuksellisuussopimuksiin ja heillä on lupa käyttää tietoja ainoastaan palvelujen tarjoamiseen meille.
 • Oikeudelliset vaatimukset: Voimme luovuttaa tietojasi viranomaisille, mikäli laki vaatii sitä tai vastauksena pätevään oikeudelliseen pyyntöön.
6. Tietojesi hallinta

Sinulla on seuraavat vaihtoehdot tietojesi suhteen:

 • Pääsy ja korjaus: Voit käyttää ja korjata Sovelluksen keräämiä tietoja Sovelluksella.
 • Tietojen poisto: Voit pyytää tietojesi poistoa ottamalla yhteyttä asiakaspalvelumme. Huomaa, että joitain tietoja voidaan säilyttää lakisääteisistä tai operatiivisista syistä.
 • Sovelluksen käyttöoikeudet: Voit hallita Sovelluksen käyttöoikeuksia laitteesi asetuksista.
7. Tietosuojaselosteen muutokset

Päivitämme tätä tietosuojaselostetta tarpeen mukaan vastaamaan toimintatapojemme muutoksia tai muita operatiivisia, laillisia tai sääntelyyn liittyviä muutoksia. Ajantasaisin versio tietosuojaselosteesta on nähtävissä verkkosivuillamme.

8. Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää, huolenaiheita tai pyyntöjä koskien yksityisyyttäsi ja Sovellusta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.